mércores, 11 de maio de 2016

A importancia dos legumes

9 comentarios:

  1. Leticia Valije Martellotta 1°B

    Este artigo fala de que é moi importante comer legumes porque teñen un alto valor proteico, hidratos, minerales, fibra e ferro. Un exemplo moi saudable de legumes son as lentellas que teñen moitas proteínas e axudan a previr o cancre e ter menos diabetes e coresterol. As legumes tamén son boas porque teñen moitísimas propiedades.

    ResponderEliminar
  2. Na miña opinion este artigo presenta moita informaion importante,util e interesante sobre as legumes,que este ano esta dedicado a elas as legumes son moi importantes xe que nos proporcionan hidratos,minerales,fibra e ferro.componenetes importantes para o corpo humano.
    tamen nos proporcionan proteinas que nos axudan a previr a diabetes e o colesterol
    Aroa Villanueva 1ºC

    ResponderEliminar
  3. Damián Amil Novoa 1B

    Este pareceume un artigo moi portante porque dice o positivas qoe son as legumes para o noso corpo . Teñen moita fibra,minerales,e non tienen colesterol que é algo moi importante

    ResponderEliminar
  4. CARLOTA ÁLVAREZ VAQUEIRO 1ºESO B
    Este artigo e moi importante,porque fala da importancia das lentellas e un bo exemplo de legumes xa que teñen magnesio,potasio,ferro,fibra,fosforo e vitamina B9 e B5.Axudan a prever cancer, enfermidades cardiovasculares e axudan a facer a dixestion e a controlar a diabetes.As legumes son moi boas xa que teñen un alto valor proteico,son fonte de hidratos teñen moita fibra,son unha boa fonte de ferro e conteñen minerais,teñen moitas propiedades como prevencion de defectos congenitos,preveñen a hipertension e controlan o peso.Na miña opinion as persoas estamos moi equivocadas sobre a funcion das legumes,por exemplo pensamos que engordan e non e asi e con este artigo aprendemos que as lentellas son moi boas para a saude das persoas.

    ResponderEliminar
  5. CARLA ACUÑA PIÑEIRO 1ºESO B
    Este artigo e necesario para poder saber que as legumes non son malas moita xente me decía que non as dibia comer pero despois de leer este artigo e traballar tanto con elas na clase dinme conta de que era mentira,a verdade e que o que menos pensei e que a lentella por exemplo ten magnesio,potasio,ferro,fibra,fosforo e vitaminas. Que axudan a prever enfermedades como o cáncer e enfermedades cardiosvasculares.

    ResponderEliminar
  6. 1.A. N.21

    Este artigo gustoume moito porque nós recorda a tod@s que as legumes son moi importantes para nós xa que nos aportan vitaminas, ferro...

    E tamén son moi saudables e están moi boas.

    ResponderEliminar
  7. SERGIO CASTRO LORENZO 1° ESO B N° 7


    Este artigo pareceume moi interesante porq antes non sabía o q contiñan como vitaminas, ferro.... Pero agora q xa sei o q conteñen e q che axudan moito para manterte saudable intentarei comer mais.
    Tamen por unha parte comía excasas legumes porq nn me gustan moito pero como dixen antes vou a empezar a comer mais legumes.
    Moitas grazas Sandra polos artigos q fuches colgando neste blog q sempre son agradecidos.
    Tamen che digo gracias en nome meu e dos meus compañeiros por aturarnos e non ser tan mala.
    Grazas por todo sobre todo polas actividades q programaches...espero q nos sigas dando clases o ano q ven.

    ResponderEliminar
  8. ALBA DOMÍNGUEZ RODRÍGUEZ 1ºA
    Este artigo fainos entender que todas as legumes son boas para o noso osganismo e que todas teñen unha función diferente que fai mellorar outras funcións no noso corpo. Proporciónannos enerxía para todo un día. Eu sabía que as legumes eran boas para o noso organismo, pero tras investigar tanto dinme conta, que a maior parte do noso corpo funciona ben grazas ás legumes.

    ResponderEliminar

Grazas polo teu comentario!!